Pon-Pet 09:00 - 15:00 izvozniki.dpc@delo.si 01 47 37 678

Program

Program konference

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe v programu.

Poslovno konferenco, ki bo v slovenskem jeziku, bo vodila Petra Kovič, odgovorna urednica Sveta kapitala.

 • Izvozniki 2020

  7. oktober 2020

 • Uskladitev sponzorskih in komunikacijskih strategij, razpravljanje o poslovnih modelih in iskanje inovativnih pristopov za pridobivanje več od partnerstev ter pregled sprememb v načinu merjenja uspešnosti.

 • Na panelu bomo pogledali, kako je pandemija covida-19 vplivala na gospodarske in družbene razmere v regiji in ali se je dogajanje v regiji v čem razlikovalo od dogajanja na bolj izpostavljenih globalnih trgih. Pogledali bomo tudi splošne značilnosti trgov, kaj jih določa, in na katerih področjih so, strateško gledano, ključne priložnosti za poslovanje, tudi to, kakšen je poslovni sentiment, ki ga skozi svoja sporočila sporočajo glavni gospodarski igralci v regiji. Format: Okrogla miza
  Moderira
  Gregor Umek, predstavnik slovenske Nacionalne kontaktne točke OEDC, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Vprašali se bomo, ali je pandemija covida-19 spremenila potrošnika: najprej na splošno, potem pa bomo pogledali tudi lokalno. Ali obstaja regionalni potrošnik kot kategorija, ki jo morajo imeti podjetja v mislih, ko delujejo v regiji? S tem v povezavi si lahko zastavimo vprašanje: ali ima podjetje lahko enako marketinško oziroma prodajno kampanjo v Srbiji, BiH, Sloveniji. In naprej: ali imamo enotnega potrošnika ali pa gre za različne tipe, pri katerih je treba upoštevati določene kulturne razlike in s tem povezano percepcijo ter temu prilagoditi poslovni pristop.
  Moderira
  Janez Tomažič, urednik gospodarske redakcije časopisa Delo

 • Poslovno gledano v trenutnih razmerah pandemije covida-19 lahko govorimo o regiji, ki je mnogo več kot samo laboratorij za preizkušanje rešitev, ki jih razvijajo podjetja, tako velika kot mala in srednja. Gospodarstva Zahodnega Balkana se v trenutnih razmerah kažejo kot strateška smer za povezovanje slovenskega gospodarstva, in to zaradi prezrtosti (razvitih zahodnih gospodarstev) ter s tem bistveno manjše izpostavljenosti globalnim tveganjem in dobrega vpogleda, ki ga ima na Zahodni Balkan slovensko gospodarstvo, poznavanja lokalnega okolja in razmeroma dobro usposobljene delovne sile.
  Moderira
  Dr. Jure Stojan, partner in direktor razvoja ter raziskav na Inštitutu za strateške rešitve

Neposredni prenos konference bo v torek, 5. oktobra 2021, ob 9. uri na spletni povezavi delo.si/dpc-izvozniki.

Začnemo čez