Pon-Pet 09:00 - 15:00 izvozniki.dpc@delo.si 01 47 37 678

Startup Challenge

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud.

Start up Challenge

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud.

Mentor Program

Et leggings fanny pack, elit bespoke vinyl art party Pitchfork selfies master cleanse flexitarian.

Startup Networking

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud.

Location

Grand Conference Hall - 881 7th Ave New York, NY

Meh synth Schlitz, tempor duis single-origin coffee ea next level ethnic fingerstache fanny pack nostrud.

Conference Schedule

This is sample of page tagline and you can set it up using page option
Expand All +
 • Izvozniki 2022

  28. september 2022

 • Razpravljavci – predstavniki uspešnih podjetij s sedežem v Sloveniji in odličnim vpogledom v mednarodno dogajanje – bodo predstavili svoj pogled na upravljanje tveganj v času globalnih šokov. Ti šoki so: dostop do finančnih virov, ki postajajo manj dosegljivi; pokanje dobavnih verig, kar zahteva sprotno prilagajanje in iskanje novih dolgoročnih parterjev; spreminjanje poslovnih modelov, ki so posledica dogajanja v mednarodnem in domačem okolju na eni strani ter spremenjenih pričakovanj in percepcije blagovnih znamk na drugi (pri končnih potrošnikih in partnerjih v poslovnem delu).
  Moderira
  Dr. Slobodan Šešum, Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije

 • Na panelu bomo prisluhnili predstavnikom tujih držav – gospodarskim atašejem, ki bodo predstavili svoj pogled na izzive in priložnosti podjetij in širšega mednarodnega sodelovanja, povezanega s trgovinsko menjavo, glede na trenutno dogajanje v evropskem geopolitičnem in gospodarskem prostoru.

 • Na okrogli mizi bodo gospodarski atašeji tesnih gospodarskih partneric Slovenije: Nemčije, Avstrije, Hrvaške in Francije, Italije odgovorili na vprašanja, povezana z naslednjimi iztočnicami: • Energenti: kako poiskati rešitve, ki bodo Evropi zagotovile potrebne resurse za nov gospodarski zagon? • Trajnostni poslovni modeli v času, ko je evropski mir ogrožena dobrina, obenem pa Stara celina išče recept za ekonomski razvoj prihodnosti. • Politika centralnih bank: kako dolgo bo trajala monetarna zima in kako bo vplivala na Načrt za okrevanje in odpornost, ki je prehod v trajnostne poslovne modele predvidel tudi na podlagi dostopnih finančnih virov? • Poslovni modeli prihodnosti: na katerih predpostavkah naj podjetja izvajajo svojo poslovno transformacijo? • Črni in zeleni labodi ali kaj nas lahko preseneti: je obdobje samoumevnosti miru, dobrega gospodarskega sodelovanja in stabilnosti mimo ali še lahko računamo na blaginjo, kakršno smo poznali v zadnjih 30 letih? • Kam gredo največja svetovna gospodarstva in kakšne partnerje želijo videti v drugih državah, s katerimi sodelujejo?
  Moderira
  Bojan Ivanc, glavni ekonomist, Gospodarska zbornica Slovenije

 • Šoki, ki so doleteli svetovno gospodarstvo, so dodobra spremenili poslovni svet. Tudi pričakovanja in navade, kaj se za podjetnike in podjetnice spodobi in kaj ne. Skupaj z delom od doma se je povečalo število sestankov po video klicih. Na njih pa nekdanja poslovna uniforma obleke in kravate oziroma poslovnega kostima ni več samoumevna. Tudi pri srečanjih v živo se zdi, da je dovoljeno bolj sproščeno oblačenje kot še pred nekaj leti. Zato pa se kozarec vina med poslovnim kosilom sprejema bolj zadržano kot nekoč. Povečalo pa se je tudi število tem, ki jih ni modro odpirati med kramljanjem (»small talkom«), saj lahko nepopravljivo skrhajo medčloveške odnose. Denimo osebno mnenje sogovornikov glede epidemioloških ukrepov in mednarodnih odnosov.

 • Kako navigirati nova minska polja poslovnega bontona v 2022? In kdaj se lahko upravičeno sprostimo?
  Moderira
  Dr. Jure Stojan, partner in direktor razvoja ter raziskav, Inštitut za strateške rešitve


Latest News

Hurry Up!

Last year our tickets sold fast so don’t miss. Conference will start in

Our Speakers

This is sample of page tagline and you can set it up using page option